Čajevi sa imenom – Domaće šljivovo sirće
Procesi tzv. Fermentacije su sveprisutni u prirodi i to su procesi u kojima se organske namirnice transformišu uz aktivnost enzima mikroorganizama stvarajući nove namirnice.
Tokom ovog procesa stvaraju se alkoholi, kiseline (mlečna, sirćetna i dr.), vitamini, arome i druge materije.
Krajnji efekat ovog procesa je proizvod veoma visoke biološke vrednosti, zadržavajući u dobroj meri miris osnovne namirnice i njen hranjljivi i mineralni sastav obogaćen novostvorenim materijama.
Ovaj proizvod je dobijen alkoholno-sirćetnim vrenjem čuvene domaće sorte ’’Madžarke’’ sa dodatkom aromatičnog bilja.
Upotreba
Tradicionalno je u manjim količinama u užičkom i zlatiborskom kraju proizvodjen do pre 50-ak godina i korišćen u posebnim prilikama kao začin za kuvana jela i salate, dodavan u kačamak ili seckan crni luk.
U kulinarstvu se preporučuje kao visoko kvalitetan i posebno aromatičan dodatak za:
– Čorbe
– Kuvano povrće
– Salate
– Jela sa pirinčem
– U svim jelima makrobiotičke i veganske ishrane
– Sa morskom hranom
– Za spremanje soseva za ribu
Zdravstvene prednosti upotrebe šljivovog sirćeta:
-iako je kisela materija paradoksalno na organizam deluje alkalizirajuce
-snizava masnoće u krvi
-stimuliše varenje
-pomaže izbacivanje toksina iz organizma
-uklanja mamurluk
-pomaže kod trovanja hranom, proliva
-odlično preventivno sredstvo
-preporučuje se u turama mršavljenja jer topi masne naslage
Valja probati!
Ukoliko vam se dopada ovaj prozivod, isti možete poručiti pozivom na broj 062 296044.